OPTYS Logo

Dekorace s kouzelnou atmosférou: Fotorámečky na letní vzpomínky

Práce s papírem
Dekorace
Léto
Papír
Dřevo
Výřezy

Vzpomínky na léto si můžete uchovat stylově, a to díky dřevěným fotorámečkům. Vyberte si své nejkrásnější fotografie a vytvořte nenáročnou bytovou dekoraci v přírodním stylu, která vám bude připomínat nezapomenutelné chvíle po celý rok.

Délka tvoření: 45 minut
Eshdé -  šperky, dekorace, kurzy

Vytvořila pro vás

Eshdé - šperky, dekorace, kurzy

Dekorace s kouzelnou atmosférou: Fotorámečky na letní vzpomínky

Materiál a pomůcky

Fotorámečky dekorace - pomůcky pro tvoření

Postup tvorby

1. krok – vystřižení vrstev

Každý obrázek se skládá ze tří vrstev:

  1. fólie, 
  2. fotka,
  3. karton na zpevnění zezadu. 

Dřevěný kruh z vnější strany obkreslete na všechny tři vrstvy. Na fotky a karton stačí tužkou, na folii raději fixem. Čára tak půjde při stříhání lépe vidět. A aby se dřevěný kruh od fixu nezašpinil, použijte místo něj kolečko vystřižené z papíru. 

Postup tvorby fotorámečků

2. krok – nalepení 

Naneste trochu lepidla na zadní stranu kruhu a přitom se vyhněte dírkám. Přilepte na kruh fólii. Nedávejte lepidla moc, ať neprosákne na přední stranu. Vzniklé přebytky lepidla vždy setřete papírovým ubrouskem. Nechte chvíli zaschnout. Pak stejným způsobem přilepte fotografii a poté karton. Obrázek můžete zatížit, aby se papír během schnutí nezkroutil.

Lepení obrázků do fotorámečků

3. krok – zavěšení

V této chvíli může takto vytvořený obrázek zůstat i samostatně. K zavěšení potom stačí ustřihnout asi 10 cm stuhy a přilepit ji zezadu tavnou pistolí. Pokud si chcete spojit více obrázků, pokračujte dále.

Zavěšení fotorámečků - stuha, tavná pistole

4. krok – spojení 

Obrázky spojte na zadní straně pomocí dvou dřevěných špachtlí a tavné pistole. Aby obrázky byly vycentrované, nejdříve si na špachtlích označte tužkou místo, kde se mají přilepit k sobě.

Tip:

Obrázky lze spojovat svisle, vodorovně i podle vaší fantazie.

Spojení fotorámečků špachtlemi
Fotorámečky dekorace DIY
Fotorámečky dekorace DIY

Na závěr

Dřevěné fotorámečky nejsou jen praktické, ale také stylové. Neváhejte a vytvořte si svou vlastní kolekci vzpomínek, které jste zachytili na fotografiích.

A co se týče letní atmosféry – kousek si jí můžete přinést do svého domova třeba i květinovým korkovým prostíráním, dekorací s ptáčky na zahradu nebo věnečkem z kulatiny. Ze špachtlí také vykouzlíte praktický organizér.

Doporučujeme

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho s přáteli