OPTYS Logo

BACK TO SCHOOL? COOL! Průvodce výběrem školních potřeb

Čas školních příprav je opět tady. Rodičům tak nastává období plné nákupů a hledání všeho, co děti nový vzdělávací rok potřebují. A my jsme tu od toho, abychom vám při tom všem ušetřili čas a nervy. Přesvědčte se.

Tým OPTYS

Vytvořil pro vás

Tým OPTYS

BACK TO SCHOOL? COOL! Průvodce výběrem školních potřeb

Všechny školní potřeby najdete na jednom místě – pohodlně je objednáte z e-shopu a dorazí vám až domů.

✓ Při nákupu od 1500 Kč máte dopravu zdarma.

✓ Podívejte se na školní kategorie. Připravili jsme je pro vás s kapkou humoru i praktických rad.

Školní tutovky – výhodné balíčky

Tutovka rovnou na začátek. Školní balíčky obsahují všechny nezbytné školní potřeby pro konkrétní ročníky a předměty – od sešitů a psacích potřeb po výtvarné pomůcky a rýsovací potřeby. Rychlým nákupem, při kterém nešlápnete vedle, ušetříte čas i peníze. Cenově výhodné balíčky pro prvňáčky i vyšší ročníky, pro praváky i leváky. Všechny jsme vytvořili ve spolupráci se školami. Máte tak jistotu, že vaše děti jsou kvalitně připravené na nový školní rok, ať už nastupují do první třídy či na druhý stupeň.

Umělcův ateliér – výtvarná výchova

V našem ateliéru najdete vše, co děti potřebují k rozvoji výtvarných dovedností. Pro menší děti máme vodovky a tempery, které jsou netoxické a snadno omyvatelné. Ti starší ocení kvalitní barvy a inkousty s brilantním zobrazením barev. Různé druhy štětců – od jemných až po široké – umožní malbu s různými technikami. Nechybí ani pastelky a voskovky v široké škále barev. Všechny produkty jsou pečlivě vybírány tak, aby splňovaly nejvyšší standardy kvality i bezpečnosti a umožnily dětem plně rozvinout jejich umělecký potenciál.

Sešitová galaxie – školní sešity

Linkované sešity budou mladí pisatelé potřebovat na slohové práce, poznámky, diktáty a cvičení, která vyžadují psaní v odstavcích. Čtverečkované sešity pak nejčastěji využijí pro matematiku a fyziku, kdy si zapisují rovnice, grafy, tabulky, výpočty a geometrické nákresy.

Školní sešity OPTYS - různé druhy
Školní sešity OPTYS - pro ZŠ i SŠ

Čisté sešity se hodí na kreslení, náčrty, grafy, diagramy nebo volné psaní, kde není potřeba strukturovaný text. Unikátem v této kategorii jsou čisté sešity s integrovaným psacím či matematickým lenochem. Ten se tedy jen tak neztratí a je ideální tam, kde se kombinuje text s nákresy či jinými grafickými prvky. Notové sešity se zase používají v hudební výchově pro zápis (jak název napovídá) not, melodických nebo rytmických cvičení.

Ráj všech psavců – psací potřeby

Nejmenším školákům přijdou vhod ergonomická pera jako Stabilo podporující správný úchop a usnadňující psaní. Na tužky se zase hodí ergonomický úchop ve tvaru motýlka, kteří přispívá k osvojení správného držení tužky. Gelová pera a fixy s jemnými hroty jsou pak ideální pro starší děti, které potřebují precizní nástroje pro své zápisky a kresby. Zvýrazňovače v různých barvách pomohou s organizací poznámek a učebních materiálů.

Ergonomický úchop ve tvaru motýlka

Školní lenošení – lenochy a podložky

Kdo by nechtěl při učení lenošit? Lenochy a podložky jsou pomůcky pomáhající dětem osvojit si správné psaní jak písmen, tak číslic. Navíc desky na abecedu i číslice s oblíbenými dětskými motivy prvňáčkům kromě učení přinesou i trochu zábavy. Taháky zase pomohou s pravidly pravopisu nebo třeba základy chemie.

Školní sešity OPTYS s integrovaným lenochem

Ohoz na sešity – obaly na sešity

Kvalitní a odolný obal přijde vhod na sešit, žákovskou i zápisník. Nabízíme průhledné i barevné obaly různých formátů. Chrání před poškozením a znečištěním. To je zvláště důležité pro mladší děti, které se učí zacházet se svými školními potřebami.

Gumy a struhadla – pryže a ořezávátka

Kvalitní pryže, které nezanechávají šmouhy, představují základní výbavu každého školáka. Strouhátka udrží tužky a pastelky pořád ostré. Elektrická ořezávátka pak nabízí pohodlí a rychlost, což ocení jak děti, tak rodiče.

Geometrické (m)učení – rýsovací potřeby

Prodáváme jak klasická kružítka, tak kružítka s ergonomickým úchopem pro pohodlné držení. Pravítka, trojúhelníky a úhloměry mají jasně čitelná měřítka zajišťující přesnost při rýsování. Trojúhelník pro leváky ulehčí rýsování levorukým školákům.

Lepidlový svět – lepidla

S našimi lepidly se už žádný materiál neodlepí. Tuhá tyčinková lepidla ocení menší žáci, kteří s nimi mohou snadno a čistě pracovat. Zároveň se jedná o kvalitní univerzály vhodné pro každý věk i použití. Tato lepidla jsou totiž snadno přenosná i skladná – vejdou se do každého penálu. Co se nabídky týče, nechybí populární lepidla značky Kores v různých velikostech. Tekutá lepidla jako Herkules se pak uplatní u náročnějších projektů.

Tuhé tyčinkové lepidlo - OPTYS

Strážci času – rozvrhy

Už žádné zapomenuté hodiny nebo zmatené plány. Rozvrhy s praktickým uspořádáním po dnech a hodinách zajistí, že děti ihned vidí své předměty, jak jdou za sebou. Nabízíme i dětské hodiny, s nimiž si nejmenší školáci nacvičí poznávání času.

Papírové dětské hodiny - nácvik poznávání času - OPTYS

Zázračné tabulky – stíratelné tabulky

Díky stíratelnému povrchu mohou děti znovu a znovu psát a mazat, což je ideální pro procvičování psaní, matematiky nebo kreslení. Vybírat můžete stírací tabulky formátu A4 na výšku i na šířku, všechny včetně popisovačů v balení. 

Řečová laboratoř – logopedie

Pomozte správnému komunikačnímu rozvoji vašich nejmenších školáků. Třeba s pracovními listy, sešity, cvičeními, ale také s logopedickými pexesy. Razí staré známé: škola hrou. Děti se u nich zabaví a přitom si osvojí správné znalosti v oblasti dechu či výslovnosti.

Na závěr. BACK TO SCHOOL je fakt COOL! 

Doufáme, že jako rodiče oceníte náš doporučený výběr, výhodné balíčky v různých cenových hladinách i dopravu zdarma od 500 Kč.

Zároveň si přejeme, aby všechny zmíněné potřeby a pomůcky děti podpořily na jejich cestě za vzděláním. Tak, aby se do školy mohly těšit a neměly zbytečný stres.

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho s přáteli