OPTYS Logo

Návod na originální halloweenský věnec

Dekorace
Halloween
Tvoření s dětmi
Podzim
Juta
Výřezy
Šablona
Plsť

Halloween se neobejde bez motivů dýní, pavučin, pavouků a mnoha dalších strašidelných věcí. Na všechny tyto prvky jsme samozřejmě mysleli a použili je při výrobě halloweenského věnce. Inspirujte se naším příspěvkem a vytvořte si originální halloweenskou dekoraci, která zaujme.

Délka tvoření: 1 hodina
Kristýna Maksjakov

Vytvořila pro vás

Kristýna Maksjakov

Návod na originální halloweenský věnec

Postup

Omotání věnce

Na zadní stranu polystyrenového věnce naneste lepidlo a přilepte jeden konec stuhy. Poté celý věnec stuhou omotejte a její druhý konec opět zezadu přilepte.

Tip:

Tři metry jutové stuhy by měly stačit na 20cm věnec. Pokud je věnec větší, zakupte další balení stuhy.

Polystyrenový věnec, jutová stuha, tavná pistole - halloweenský věnec

V horní části věnce vytvořte ze žluté jutové stuhy ucho k zavěšení. Nejdříve naneste lepidlo tavnou pistolí na zadní stranu věnce. Přilepte jeden konec stuhy a 1 až 2x ji omotejte kolem věnce. Pak vytvořte ucho a druhý konec zase přilepte zezadu, ať spoj není vidět. Zbytek stuhy ustřihněte.

Halloweenský věnec na zavěšení
Dekorační plsť, polystyrénový věnec, Halloween

Přidání plsti

Na žlutou dekorační plsť tužkou obkreslete věnec. Obkreslený kruh vystřihněte. Vyzkoušejte na věnci, zda okraje kruhu nepřečnívají.

Obkreslení věnce na dekorační plsť
Halloweenský věnec, dekorační plsť

Zdobení věnce

Nyní si připravte halloweenské ozdoby. Na věnec použijte například dřevěné výřezy, které si i namalujte fixy nebo akrylovými barvami na dřevo. Pavučiny, pavouky či strašidelný hrad si můžete také nakreslit na tvrdší papírový karton a vystřihnout. Práci vám zjednoduší šablona s halloweenskými motivy, podle níž obrázky rovnou vybarvěte anebo jen obkreslete tvar a dále tvořte podle vaší fantazie.

Šablony na halloweenský věnec

Z papírových kartonů pomocí kružítka, pravítka a nůžek vytvořte strašidelný dům s okny, malého netopýra a měsíc. Všechny vaše ozdoby nalepte na věnec nebo do jeho vnitřní části přímo na plsť.

Dekorace na halloweenský věnec
Dekorace na halloweenský věnec - dekorační plsť a barevné kartony

Závěr

Věnec pověste a užijte si Halloween! A pokud se vám strašidelné tvoření líbí vyzkoušejte třeba další nápady z našeho blogu.

Halloweenský věnec - dekorace na pověšení
Halloweenský věnec - dekorace na pověšení

Doporučujeme

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho s přáteli