OPTYS Logo

Zaměřeno na prodejny OPTYS. Vše, co jste chtěli vědět

Stále nám chodí řada dotazů na to, jak je to s OPTYS prodejnami. Proto jsme se rozhodli sepsat všechno, co vás ohledně bývalých kamenných obchodů naší firmy zajímá. Čtěte dále.

Tým OPTYS

Vytvořil pro vás

Tým OPTYS

Zaměřeno na prodejny OPTYS. Vše, co jste chtěli vědět

A. Prodejny OPTYS. Historie a současnost

Historický milník představuje otevření první pobočky firmy, která sídlila v Husinci. Vznikla mezi lety 1993–1994 a fungovala také jako prodejna s papírenským zbožím. Po ní přišla pobočka OPTYS Praha. Firma se v průběhu let soustředila na otevírání následujících prodejen: OPTYS Olomouc, Opava Rybářská a Masarykova, Jablonec nad Nisou, OPTYS Nový Jičín, Bílovec, OPTYS Havířov, Ostrava, Brno… Na Slovensku pak OPTYS Považská Bystrica či Žilina…

Kamenná prodejna OPTYS, papírnictví OPTYS

V jednu chvíli existovalo celkem 13 prodejen. A byly mezi zákazníky opravdu oblíbené. K nim přidejme dvě zmíněné pobočky a jedno sídlo včetně logistického centra.

Pokud se z minulosti přesuneme do dnešního dne, je potřeba říci to zásadní: společnost OPTYS již prodejnami nedisponuje. Pro vysvětlení si pojďme říci proč.

1. 4. 2021 došlo ke změně vlastníků podniku. S ním přišla nezbytná restrukturalizace, kdy byly ukončeny nefunkční či neperspektivní činnosti. Síť maloobchodních prodejen tak byla nahrazena moderním e-shopem, s nímž započala cesta čistého online prodeje.

Než se k němu dostaneme, zmiňme naposledy prodejny.

Prodejna papírnictví OPTYS

> Jestliže si chcete vyzvednout objednávku osobně, jako jste bývali zvyklí v kamenných obchodech, tak učiňte nákup na e-shopu a zvolte osobní odběr v expedičním skladu OPTYSU. Ten se nachází v Dolních Životicích. A nebo si nákup nechte jednoduše doručit až ke dveřím. Více najdete na stránce možnosti doručení.

> Pokud stále na internetu hledáte, jaká je otevírací doba obchodu OPTYS v Jablonci, v Novém Jičíně, Opavě, Olomouci a na dalších místech, tak si do vyhledávače zadejte vybranou pobočku. Pokud prodejna ještě existuje, vyskočí vám požadované údaje jako nový název, otevírací doba a více. My však doporučujeme nakupovat přímo u nás, na novém e-shopu OPTYS.

B. Internetový obchod OPTYS. Budoucnost

Na začátku roku 2024 jsme spustili novou verzi e-shop OPTYS.cz. Nabízí moderní design a nové či vylepšené funkce jako jednodušší vyhledávání, ukládání oblíbených produktů, rychlejší reklamaci či možnost hromadné objednávky pro školy. Zároveň jsme podstatně rozšířili vlastní produktovou nabídku. Ta zahrnuje nejen tiskopisy, ale i bohatý výběr vzdělávacích, výtvarných a kancelářských potřeb. Přesvědčte se.

 

Školní sešity

Dřevěné výřezy

Hobby techniky

Vše pro kanceláře

Dárkový sortiment

Nové řady produktů pro vzdělávání dětí

C. Péče o institucionální zákazníky

Pro zákazníky, jaké reprezentují například školská zařízení či firmy, jsme otevřeli vzorkovou prodejnu OPTYS. Nachází se v sídle firmy. Na vzorkovně si zboží mohou prohlédnout, vyzkoušet a výběr zkonzultovat se specialisty. A co hlavně – rovnou koupit.

Vzorková prodejna OPTYS Dolní Životice
Vzorková prodejna OPTYS Dolní Životice - konzultace a nákup

K dispozici jsou těmto klientům také obchodní zástupci.

Obchodní zástupci OPTYS

D. OPTYS Dolní Životice. Sídlo, tiskárna i vzorkovna

Jak jste se dozvěděli výše, vzorková prodejna se nachází přímo v podniku. Tedy na adrese: OPTYS, spol. s r. o., U Sušárny 301, 747 56 Dolní Životice.

Kromě těchto dvou institucí na daném místě naleznete i tiskárnu OPTYS. Ta se věnuje výrobě vlastního sortimentu, jako jsou tiskopisy, vysvědčení, ceniny a identifikační dokumenty či reklamní materiály. Důležitou částí produkce jsou také jednorázové EKO gastro obaly, školní sešity, pomůcky a potřeby pro žáky i školská zařízení. 

Velká část sortimentu, který na e-shopu OPTYS najdete, pochází právě z naší vlastní produkce. Jsme hrdí, že vyrábíme právě v Česku. Nákupem tak podpoříte lokálního dodavatele i planetu, kdy zboží k vám neputuje přes půlku světa.

Sídlo tiskárny OPTYS, Dolní Životice

E. Dále se ptáte

Jak je to s OPTYS kurzy

V minulosti se pořádaly výtvarné kurzy zejména pro učitele. Na nich se učily různé techniky malování a výtvarné tvorby. Tyto aktivity pokračují formou Dne otevřených dveří konajícího se jednou ročně v sídle firmy. Během akce lze nahlédnout do zákulisí tiskárny, seznámit se s novinkami z vlastní produkce, zúčastnit se zajímavých workshopů a vyzkoušet si nové techniky tvoření. O dalším termínu budeme s předstihem informovat.

Co to je OPTYS kreativ

OPTYS kreativ představoval kolekci papírových a dřevěných výřezů i jiných dekoračních prvků. Současná vize klade větší důraz na výrobu nových produktů, což se projevuje i v této oblasti.

F. Suma sumárum

Pokud jste byli zvyklí nakupovat v kamenných prodejnách OPTYS, věřte, že nyní všechny vaše potřeby pokryje náš pokročilý e-shop OPTYS.cz. Prohlédněte si širokou nabídku produktů, využijte nové funkcionality a nakupujte z pohodlí domova. Pro velké zákazníky máme navíc k dispozici vzorkovou prodejnu a obchodní zástupce.

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho s přáteli